MOL отстрани капитан, употребил алкохол преди удар на поверения му кораб в кей

Японската Mitsui O.S.K. Passenger Line отстрани капитана на кораб NIPPON MARU. Мярката идва на фона на информация, че той е употребил алкохол преди инцидент с пътническия кораб в Пристанище Гуам на 30 декември, съобщиха пред Maritime.bg от компанията.

На 30 декември м.г. NIPPON MARU удря кей на американския флот в терминал „Апра“ в Гуам. На борда на кораба е имало 372 пасажери и 252-членен екипаж.

Сред тях няма пострадали, не е допуснат разлив, коментират още от фирмата.

В момента продължава оценката на нанесените по плавателния съд щети, следствие на удара. Към момента е известно, че има щети в района на кърмата на построения през 1990 г. 166-метров пътнически кораб, плаващ под флага на Япония.

Капитанът е отстранен до приключване на разследването, казват още от MOL. Те уточняват, че фирмата има стриктни правила за употребата на алкохол, според които тя е забранена до 4 часа преди започване изпълнение на задълженията на борда от екипажа.

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.