Булгаргеомин: Нищожни са твърдения, че ипотеката е фалшива

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: GNMTC

Възможно е „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД да предложи танкер BDIN (ex. BADR) за обратно откупуване на либийската Национална танкерна компания GNMTC. Това потвърдиха пред Maritime.bg от българското дружество.

„Всички твърдения, че ипотеката е фалшива, нищожна, недействителна и др. не почиват на правно основание, нямат правен довод“, коментираха още от родното обединение.

Според „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД, за да може ипотеката да бъде нищожна или недействителна трябва да бъде оспорена по съдебен ред и съдът да я обяви за такава.

„Към настоящия момент няма данни за заведени дела с предмет оспораване на ипотеката нито на територията на Република Гърция, нито на територията на Република България“, уточняват още от фирмата, която преди дни разпространи документи, указващи това.

В отговор на въпроси от Maritime.bg за бъдещето на танкер BDIN (ex. BADR), „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД коментираха, че не се изключва възможността той да бъде обратно придобит от либийската GNMTC.

„По отношение на реализацията на кораба очакваме срещи с G.N.M.T.C като представители на либийската държава за разбиране по казуса. Никога не сме бягали от разговори с тях“, подчертаха още от българското ДЗЗД.

„С настоящето изявление считаме, че следва да се преустановят всички спекулации относно ипотеката и нейната действителност“, заявиха още от дружеството.

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със