Булгаргеомин: Нищожни са твърдения, че ипотеката е фалшива

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: GNMTC

Възможно е „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД да предложи танкер BDIN (ex. BADR) за обратно откупуване на либийската Национална танкерна компания GNMTC. Това потвърдиха пред Maritime.bg от българското дружество.

„Всички твърдения, че ипотеката е фалшива, нищожна, недействителна и др. не почиват на правно основание, нямат правен довод“, коментираха още от родното обединение.

Според „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД, за да може ипотеката да бъде нищожна или недействителна трябва да бъде оспорена по съдебен ред и съдът да я обяви за такава.

„Към настоящия момент няма данни за заведени дела с предмет оспораване на ипотеката нито на територията на Република Гърция, нито на територията на Република България“, уточняват още от фирмата, която преди дни разпространи документи, указващи това.

В отговор на въпроси от Maritime.bg за бъдещето на танкер BDIN (ex. BADR), „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД коментираха, че не се изключва възможността той да бъде обратно придобит от либийската GNMTC.

„По отношение на реализацията на кораба очакваме срещи с G.N.M.T.C като представители на либийската държава за разбиране по казуса. Никога не сме бягали от разговори с тях“, подчертаха още от българското ДЗЗД.

„С настоящето изявление считаме, че следва да се преустановят всички спекулации относно ипотеката и нейната действителност“, заявиха още от дружеството.

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас