Булгаргеомин: Нищожни са твърдения, че ипотеката е фалшива

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: GNMTC

Възможно е “Булгаргеомин ЛТД” ДЗЗД да предложи танкер BDIN (ex. BADR) за обратно откупуване на либийската Национална танкерна компания GNMTC. Това потвърдиха пред Maritime.bg от българското дружество.

“Всички твърдения, че ипотеката е фалшива, нищожна, недействителна и др. не почиват на правно основание, нямат правен довод”, коментираха още от родното обединение.

Според “Булгаргеомин ЛТД” ДЗЗД, за да може ипотеката да бъде нищожна или недействителна трябва да бъде оспорена по съдебен ред и съдът да я обяви за такава.

“Към настоящия момент няма данни за заведени дела с предмет оспораване на ипотеката нито на територията на Република Гърция, нито на територията на Република България”, уточняват още от фирмата, която преди дни разпространи документи, указващи това.

В отговор на въпроси от Maritime.bg за бъдещето на танкер BDIN (ex. BADR), “Булгаргеомин ЛТД” ДЗЗД коментираха, че не се изключва възможността той да бъде обратно придобит от либийската GNMTC.

“По отношение на реализацията на кораба очакваме срещи с G.N.M.T.C като представители на либийската държава за разбиране по казуса. Никога не сме бягали от разговори с тях”, подчертаха още от българското ДЗЗД.

“С настоящето изявление считаме, че следва да се преустановят всички спекулации относно ипотеката и нейната действителност”, заявиха още от дружеството.

Последни новини

Последни новини

Проверяваха сигнал за тяло в канала море – езеро под Аспаруховия мост във Варна

Екипажът на катер на ИА "Морска администрация" и огнеборци от РДПБЗН - Варна проверяваха сигнал за предполагаемо забелязано тяло на гражданин в района на плавателния канал

Отряд доброволци помага в борбата с бракониерството и замърсяването на водните обекти

Двадесет доброволни сътрудници са обучени и с тяхно участие вече са извършени доста проверки, съвместно със служителите на Изпълнителна агенция за рибарство и аквакултури

Проф. Пимпирев: Надявам се това да е последното отлагане на отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

Влекачи POLLUX, CASTOR и НИК СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ. Снимка: Maritime.bg Дребни неща се изкусуряват. Това коментира в ефира на Радио - Варна професор Христо Пимпирев в

МТС проверява казуса с кейовата стена на пристанищен терминал “ТЕЦ Езерово“

Снимка: ЧЕЗ Министерството на транспорта и съобщенията проверява казус с кейовата стена на пристанищен терминал "ТЕЦ Езерово“, стана известно от участието на служебния ресорен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент