Възпитават деца в опазване на Черно море

Атрактивни дейности ще повишават информираността на децата и младежите за морската фауна в Черно море, с което ще се възпитава и стимулира активна позиция към опазването й. Дейностите са част от проект „Живият свят на Черно море“, който изпълнява Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна.

Дейностите по проекта да бъдат реализирани, с прякото участие на децата, младежите и специалистите и доброволците на Клуба, в рамките на 9 месеца в гр. Варна и Северното черноморско крайбрежие – дивите плажове край гр.Варна, гр.Шабла, с.Тюленово и в района на буните край Варна и Каварна.

По атрактивен начин децата и младежите ще се запознаят с черноморските обитатели, ще научат за проблемите на морето и  за лесни и приложими начини да го опазват, ще работят с определител на черноморските представители на флората и фауната.

Естествено, за да се справят със задачите – обследване и фото документиране на крайбрежните морски екосистеми, вземане на проби от дъното край дивите плажове и буните за установяване степента на замърсяване на морската вода, всички участници в проекта ще преминат обучение по гмуркане и начално водолазно обучение.

Проектът се осъществи благодарение на голямата верига супермаркети, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg