Ексклузивно: Говори гръцкият нотариус, „изповядал“ ипотеката на либийския танкер

Нотариус Йоана Андреадаки заяви категорично, че не е изповядала сделката за ипотеката на либийския танкер BADR.

„Всичко е фалшиво“, подчерта тя в телефонен разговор с Maritime.bg.

Пред наш репортер гръцкият нотариус заяви, че се страхува за сигурността си. „Това са престъпници, наистина се страхувам вече“, каза още тя.

По думите й в съседна Гърция тече процес, който категорично ще докаже правотата на думите й.

Нотариусът заяви още, че фалшификацията на подписите й е доказана и с графологична експертиза, за която Maritime.bg вече писа.

Чуйте краткото изявление на гръцкия нотариус:

Видео:

„По отношение на договора за морска ипотека и по-специално по отношението на неговата истинност и нотариалната му заверка, осъществена на територията на Република Гърция, понастоящем се провежда отделно досъдебно производство, образувано още юли м.г., по което са извършени значителен обем действия по разследването, включително  изготвяне на европейска заповед за разследване“, заяви Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Междувременно от Прокуратурата съобщиха, че проверяват Частния съдебен изпълнител за случая с танкер BADR, а на съд го предава за това, че в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г. в гр.Бургас, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  – частен съдебен изпълнител, с район на действие Окръжен съд – Бургас, с цел да набави имотна облага  за взискателя, нарушил служебните си задължения  при извършване на действия по изпълнително дело, като издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Служба по вписвания гр.Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона, общ. Несебър.

Междувременно сайтът bivol.bg съобщи, че действащ полицай от СПС-София се е качил на танкера БАДР с униформа на охранителна фирма.

ПРОСЛЕДЕТЕ ЦЯЛАТА САГА В ПУБЛИКАЦИИТЕ НА MARITIME.BG ПО-ДОЛУ

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент