Ексклузивно: Говори гръцкият нотариус, „изповядал“ ипотеката на либийския танкер

Нотариус Йоана Андреадаки заяви категорично, че не е изповядала сделката за ипотеката на либийския танкер BADR.

„Всичко е фалшиво“, подчерта тя в телефонен разговор с Maritime.bg.

Пред наш репортер гръцкият нотариус заяви, че се страхува за сигурността си. „Това са престъпници, наистина се страхувам вече“, каза още тя.

По думите й в съседна Гърция тече процес, който категорично ще докаже правотата на думите й.

Нотариусът заяви още, че фалшификацията на подписите й е доказана и с графологична експертиза, за която Maritime.bg вече писа.

Чуйте краткото изявление на гръцкия нотариус:

Видео:

„По отношение на договора за морска ипотека и по-специално по отношението на неговата истинност и нотариалната му заверка, осъществена на територията на Република Гърция, понастоящем се провежда отделно досъдебно производство, образувано още юли м.г., по което са извършени значителен обем действия по разследването, включително  изготвяне на европейска заповед за разследване“, заяви Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Междувременно от Прокуратурата съобщиха, че проверяват Частния съдебен изпълнител за случая с танкер BADR, а на съд го предава за това, че в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г. в гр.Бургас, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  – частен съдебен изпълнител, с район на действие Окръжен съд – Бургас, с цел да набави имотна облага  за взискателя, нарушил служебните си задължения  при извършване на действия по изпълнително дело, като издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Служба по вписвания гр.Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона, общ. Несебър.

Междувременно сайтът bivol.bg съобщи, че действащ полицай от СПС-София се е качил на танкера БАДР с униформа на охранителна фирма.

ПРОСЛЕДЕТЕ ЦЯЛАТА САГА В ПУБЛИКАЦИИТЕ НА MARITIME.BG ПО-ДОЛУ

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на