Българска морска камара: Случаят със спорния танкер показва, че има пропуски в морското ни законодателство

Илюстративно изображение

Случаят със спорния танкер показва, че има пропуски в морското ни законодателство и следва те да бъдат отстранени незабавно. Това заявиха в своя позиция пред Maritime.bg от Българска морска камара.

От сдружението, представляващо интересите на най-големите компании в морската индустрия, подчертават, че компетентните държавни органи, след извършване на съответните проверки, следва да установят имало ли е отговорни лица от страна на администрацията за избухването на международния скандал.

Българска морска камара е информирана за случая още през май м.г. с получено писмо, адресирано до The Joint War Committee и Lloyd’s Market Association, заявиха още от сдружението.

Според камарата са налице внушения за „пиратски действия“.

„Подобни внушения не само петнят името на България като правова, но и като морска държава и може да доведат до директни или индиректни вреди на бизнеса на наши членове, чиито интереси Българска морска камара е длъжна да защитава“,

, подчертават в позицията си от БМК.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент