Булгаргеомин: Ситуацията се политизира, това създава проблеми и за двете страни

Снимка: Kozanitis Leonardos

Танкерът „БДИН“ вече се намира в Бургаското пристанище.  Той ще остане на рейд във връзка с възникналия частно-правен спор между “Булгаргеомин” и либийските власти. Това пише в позиция на българското ДЗЗД по повод развитието на казуса с танкера от днес, която Maritime.bg получи.

„Решението за връщането на танкера е взето на общо събрание на компанията, въпреки че “Булгаргеомин” има юридическо право да разполага с морското превозно средство“,

заяви Асен Кавдански, представител на мениджмънта.

“Аз ръководя прозрачна компания и съм готов да предоставя всички необходими документи, за да се разреши този чисто правен спор“, допълни още той.

Екип на компанията е подготвил всички необходими документи и има готовност за пълно съдействие за разрешаване на създалата се ситуация.

Политизирането на ситуацията създава допълнителни усложнения и за двете страни, предупреждават от българската страна.

„Танкерът бе задържан от българските власти на пристанище Бургас, като част от предприетите от „Булгаргеомин“ действия за събиране на легитимни вземания с абсолютно законни действия“, допълни Асен Кавдански.

Ръководството на компанията предприема серия от мерки за бързо и коректно разрешаване на казуса.

ПРОСЛЕДЕТЕ ЦЯЛАТА САГА В ПУБЛИКАЦИИТЕ ПО-ДОЛУ

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент