Режат на скрап контейнеровоза, ударен от ферибот с говорещ по телефона капитан

Контейнеровоз VIRGIN STAR, бивш CSL VIRGINIA, плава с направление Читагонг, Бангладеш, установи справка на Maritime.bg.

Maritime.bg припомня, че ферибот ULYSSE се вряза с пълен ход в плаващия тогава под името CLS VIRGINIA контейнеровоз на 7 октомври м.г. Инцидентът стана на около 18 nm от бреговете на Корсика във водите на Средиземно море.

Първоначално бе съобщено, че корабът ще бъде ремонтиран в Румъния. По време на прехода си от Корсика към Констанца, след успешното отделяне на ферибота, CLS VIRGINIA (настоящ VIRGIN STAR) промени курса си към турска корабостроителница.

Причинените щети, следствие на удара, са толкова големи, че гръцкият корабособственик явно е взел решение да го продаде за нарязване.

Maritime.bg припомня, че чатове и разговори по мобилен телефон са в изключителна поредица от човешки грешки, станали причина за сблъсъка между ферибота и контейнеровоза, според първичното разследване.

Очаква се корабът да пристигне на корабното режище в Читагонг до десет дни.

ПРОСЛЕДЕТЕ ИНЦИДЕНТА В ПУБЛИКАЦИИТЕ НА MARITIME.BG ПО-ДОЛУ

Вижте още

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас