ВВМУ може да кове кадри и за Бреговата охрана на Грузия

Снимка: Брегова охрана, Грузия

Представители на Бреговата охрана (БО) на Грузия посетиха Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Срещи с тях провеждат началникът на ВВМУ – ф.а. проф. д.в.н. Боян Медникаров и зам.-началникът по учебната и научна дейност кап. I р. проф. д-р Калин Калинов.

От ВВМУ отбелязват, че имат отлични отношения и изключително ползотворно сътрудничество с Държавната морска академия в Батуми, добавяйки, че това не е първо посещение на представители на черноморската република.

Гостите от Грузия са запознати с презентация, представяща историята, мисията, традициите и част от проектите, по които се работи в Морско училище.

Като „впечатляваща“ е била определена от представителите на грузинската БО програмата, по която се обучават студенти и курсанти във ВВМУ, според пресслужбата на училището.

„Целта на посещението бе да се обсъдят възможности за сътрудничество относно обучението на кадри, бъдещи инженери, които да обслужват нуждите на бреговата охрана на Република Грузия“, споделят още от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент