ВВМУ може да кове кадри и за Бреговата охрана на Грузия

Снимка: Брегова охрана, Грузия

Представители на Бреговата охрана (БО) на Грузия посетиха Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Срещи с тях провеждат началникът на ВВМУ – ф.а. проф. д.в.н. Боян Медникаров и зам.-началникът по учебната и научна дейност кап. I р. проф. д-р Калин Калинов.

От ВВМУ отбелязват, че имат отлични отношения и изключително ползотворно сътрудничество с Държавната морска академия в Батуми, добавяйки, че това не е първо посещение на представители на черноморската република.

Гостите от Грузия са запознати с презентация, представяща историята, мисията, традициите и част от проектите, по които се работи в Морско училище.

Като „впечатляваща“ е била определена от представителите на грузинската БО програмата, по която се обучават студенти и курсанти във ВВМУ, според пресслужбата на училището.

„Целта на посещението бе да се обсъдят възможности за сътрудничество относно обучението на кадри, бъдещи инженери, които да обслужват нуждите на бреговата охрана на Република Грузия“, споделят още от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).