Морска администрация дава над 200 хил. лева за надграждане на информационната си система

Снимка: БТА

До 226 000 лева отпуска ИА „Морска администрация“ за надграждане функционалностите на единната й централизирана информационна система, установи справка на Maritime.bg.

Администрацията, търсеща изпълнител с обществена поръчка, твърди че се цели оптимизация на работни процеси, повишаване ефективността и прозрачността в работата й.

След надграждането „Морска администрация“ щяла да може да мигрира генерирани документи във формат Crystal Reports binary и MsWord97 към PDF.

„Ъпгрейдът“ ще осигури и възможност за електронно плащане на услугите на ИАМА.

Според документацията, парите ще отидат само при един изпълнител, а целта на ИАМА е по-добър контрол върху процеса по изпълнение.

Агенцията обосновава разхода с влезлите в сила изменения на нормативната уредба.

Справка на Maritime.bg в публичния регистър на Агенцията за обществени поръчки сочи, че все още няма информация за сключен договор по предизвикалата огромен скандал в морската общност поръчка на ИАМА за 1,5 млн. лева.

Припомняме, че ИА „Морска администрация“ обяви поръчка, с която да осигури до 1,5 млн. лева на частни компании, които да осигурят специализирани плавателни средства за спасяване на море в района на Бургас.

Още по темата тук:

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за