Българин скочи от най-големия пътнически кораб в света

Royal Caribbean му забранява да стъпва на корабите й завинаги

Млад мъж скочи от борда на най-големия пътнически кораб в света – SYMPHONY OF THE SEAS. Български моряци, работещи за Royal Caribbean, сигнализираха пред Maritime.bg, че най-вероятно става въпрос за 27-годишен младеж от България или с български корени.

Според информацията на българските моряци, случката се е развила във водите край столицата на Бахамските острови – Насау.

Нашенецът скочил от 11-а палуба на най-големия пътнически кораб в света, за да се забавлява с приятелите си, твърдят наши моряци от RC.

Нещо повече – младият мъж бил заснет във видео при скока си.

Maritime.bg откри в социалната мрежа Instagram въпросното видео, а профилът на младежа е озаглавен Nick Naydev. Справка за връзката на този профил с другата социална мрежа Facebook пък показа, че „Ник Найдев“ всъщност има огромен брой приятели от България, а на една от снимките е посочил, че се намира в Пловдив.

Това е напълно достатъчно да твърдим, че мъжът е българин или с български произход, въпреки че живее във Ванкувър.

Според нашите моряци, Royal Caribbean е издала разпореждане младият мъж никога повече да не бъде допускан на круиз на кораби на корпорацията.

По непотвърдена информация, той е бил незабавно свален в Насау, без право да получи съдействие от RC за обратния път към дома си.

Maritime.bg опита да се свърже с младежа, но не получи отговор.

Скандалното видео в социалните мрежи вече е гледано близо 100 хил. пъти.

Вижте видеото:

Допълнена 20:37 ч.

Младият мъж е станал истинска интернет сензация в САЩ, коментираха потребители в страницата на Maritime.bg.

„Това e глупаво и безразсъдно поведение, на него и на неговите спътници бе забранено да пътуват отново с нас,“ официално са заявили от Royal Caribbean в писмо до USA Today.

Корпорацията съобщава, че разглежда възможностите за юридически действия срещу младежа.

В същото време, според USA Today, младият мъж пише в социалните мрежи, че „3 дни след скока не е можел да върви нормално“, добавяйки, че е употребил алкохол преди авантюрата.

Друга американска телевизия FOX пък твърди, че Ник Найдев е бил разпитван в полицията в Насау.

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.