Драга, маневрен кораб, шалан и понтон за ИАППД

Снимка: АППД
Снимка: АППД

Две обществени поръчки за нова техника, възлизаща на повече от 20 млн. лева, обяви Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

„С осигуряването на специализираната техника Агенцията ще има възможност със собствено оборудване да поддържа целогодишна плавателност на реката, съгласно препоръките на Дунавската комисия“, коментираха от агенцията.

Според справка на Maritime.bg, агенцията ще придобие чисто нова драга и тръби за транспортиране на наносите.

„След изпълнение на обществената поръчка доставената драга за драгиране на наноси и тръбите за транспортиране на наноси се включват в драгажен състав за изпълнение на драгажни работи за подобряване на условията за корабоплаване в българския участък на река Дунав“, пишат от агенцията.

Освен нова драга, ИАППД ще придобие нов маневрен кораб, несамоходен шалан и нов понтон.

Придобиването на нови плавателни средства е част проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е 20 632 677,38 лв., от които близо 17,6 млн. лева са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е национално съфинансиране.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент