Драга, маневрен кораб, шалан и понтон за ИАППД

Снимка: АППД
Снимка: АППД

Две обществени поръчки за нова техника, възлизаща на повече от 20 млн. лева, обяви Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

„С осигуряването на специализираната техника Агенцията ще има възможност със собствено оборудване да поддържа целогодишна плавателност на реката, съгласно препоръките на Дунавската комисия“, коментираха от агенцията.

Според справка на Maritime.bg, агенцията ще придобие чисто нова драга и тръби за транспортиране на наносите.

„След изпълнение на обществената поръчка доставената драга за драгиране на наноси и тръбите за транспортиране на наноси се включват в драгажен състав за изпълнение на драгажни работи за подобряване на условията за корабоплаване в българския участък на река Дунав“, пишат от агенцията.

Освен нова драга, ИАППД ще придобие нов маневрен кораб, несамоходен шалан и нов понтон.

Придобиването на нови плавателни средства е част проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е 20 632 677,38 лв., от които близо 17,6 млн. лева са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е национално съфинансиране.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за