Над 35 хил. души посетили Военноморския музей

Изминалата 2018-та година е била успешна за Военноморския музей във Варна, съобщи директорът д-р Мариана Кръстева.

По нейни думи посетителите са били значително повече по брой, в сравнение с предходната 2017-та, като надвишават 35 000. Музеят е посещаван предимно от български граждани – основно неорганизирани туристи и семейства, а от чуждестранните най-вече рускоговорящи, поляци, англичани, румънци и французи, предаде Moreto.net.

Заради увеличения интерес на туроператорите, броят на груповите посещения в музея също е нараснал. Принос затова имат и проведените през годината 7 изложби и събития. Освен това, Военноморският музей обявява няколко пъти дни на отворените врати като Националния празник 3-ти март, Нощта на музеите, Денят на бащата и др.

На голям интерес се радва и най-новата образователна програма в музея „Опитен моряк“, която съчетава игра и обучение.

През тази година музеят планира да зарадва своите посетители с няколко изложби, между които и гостуващи от други музеи от страната. Всички те са свързани с морската тема или ще представят любопитни колекции от българското историческо наследство.

Последни новини

Последни новини

Алексиев подписва Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан

България и Пакистан ще подпишат Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество. Това съобщиха пред Maritime.bg от Министерството на транспорта и съобщенията.