Българинът, скочил от пътнически кораб: Не съм чел за Бай Ганьо, но съм го чувал

Не правете като мен! Надявам се да не вдъхновя и други, които да го направят.

Това заяви пред Maritime.bg българинът Ник Найдев, който скочи от най-големия пътнически кораб в света SYMPHONY OF THE SEAS, с което си осигури забрана за плаване с корабите на Royal Caribbean, както и тридневен физически дискомфорт, падайки от над 30 метра.

Младият мъж потвърди, че е с български произход и добави, че не е помислил какви може да са последиците, преди скачането зад борда на пътническия кораб пред погледите на своите смеещи се и снимащи го приятели.

Найдев каза още, че не може да повярва колко бързо се е разпространил клипът с неговото изпълнение, предизвикано от обилната консумация на алкохол предната вечер.

„Мислих, че след скока просто ще се върна с плуване до брега и ще си продължа почивката“, заяви той пред Maritime.bg.

Той разказа още, че незабавно екипажът на SYMPHONY OF THE SEAS е алармирал местната полиция в Насау. След като бил изтеглен от водите от преминаваща лодка и оставен до кея, офицери от кораба го задържали и му разпоредили незабавно да „си събира багажа“.

По-късно Ник и групата му били разпитани в местното полицейско управление на Бахамските острови. По думите му ченгетата сметнали, че ситуацията е комична и не били стартирани никакви правни действия срещу него.

Пред Maritime.bg, който първи разпространи видеото на 30-метровото свободно падане на младия мъж зад борда на кораба, Найдев каза, че е в САЩ от 24 години.

„Бях на 3 години, когато се преместихме в САЩ“, заяви той. Найдев обаче отказа да разкрие с какво се занимават родителите му.

„Не съм чел за Бай Ганьо, но съм го чувал“, каза в отговор на въпрос на Maritime.bg младият мъж.

„Това e глупаво и безразсъдно поведение, на него и на неговите спътници бе забранено да пътуват отново с нас,“ официално са заявили от Royal Caribbean в писмо до USA Today. Корпорацията съобщава, че разглежда възможностите за юридически действия срещу младежа.

Вижте видеото със скока на Найдев тук:

Последни новини

Последни новини