Българинът, скочил от пътнически кораб: Не съм чел за Бай Ганьо, но съм го чувал

Не правете като мен! Надявам се да не вдъхновя и други, които да го направят.

Това заяви пред Maritime.bg българинът Ник Найдев, който скочи от най-големия пътнически кораб в света SYMPHONY OF THE SEAS, с което си осигури забрана за плаване с корабите на Royal Caribbean, както и тридневен физически дискомфорт, падайки от над 30 метра.

Младият мъж потвърди, че е с български произход и добави, че не е помислил какви може да са последиците, преди скачането зад борда на пътническия кораб пред погледите на своите смеещи се и снимащи го приятели.

Найдев каза още, че не може да повярва колко бързо се е разпространил клипът с неговото изпълнение, предизвикано от обилната консумация на алкохол предната вечер.

“Мислих, че след скока просто ще се върна с плуване до брега и ще си продължа почивката”, заяви той пред Maritime.bg.

Той разказа още, че незабавно екипажът на SYMPHONY OF THE SEAS е алармирал местната полиция в Насау. След като бил изтеглен от водите от преминаваща лодка и оставен до кея, офицери от кораба го задържали и му разпоредили незабавно да “си събира багажа”.

По-късно Ник и групата му били разпитани в местното полицейско управление на Бахамските острови. По думите му ченгетата сметнали, че ситуацията е комична и не били стартирани никакви правни действия срещу него.

Пред Maritime.bg, който първи разпространи видеото на 30-метровото свободно падане на младия мъж зад борда на кораба, Найдев каза, че е в САЩ от 24 години.

“Бях на 3 години, когато се преместихме в САЩ”, заяви той. Найдев обаче отказа да разкрие с какво се занимават родителите му.

“Не съм чел за Бай Ганьо, но съм го чувал”, каза в отговор на въпрос на Maritime.bg младият мъж.

„Това e глупаво и безразсъдно поведение, на него и на неговите спътници бе забранено да пътуват отново с нас,“ официално са заявили от Royal Caribbean в писмо до USA Today. Корпорацията съобщава, че разглежда възможностите за юридически действия срещу младежа.

Вижте видеото със скока на Найдев тук:

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент