ShibataFenderTeam започна серия от изследвания върху технологиите при производството на фендери

Като един от лидерите в производството на фендери с над 50-годишен опит, SFT започва серия от изследвания и специализирани публикации (“бели книги”), които да служаткато безпристрастен поглед “какво точно означава добър фендер”.

Първата тема, избрана от изследователския екип е посветена на суровините, използвани в каучуковото производство, физическите свойства на фендерите и връзката със състава на смесите.

Международните стандарти в областта – PIANC2002 и ASTM D2000, дават препоръки за физическите характеристики на фендерите и тяхната издръжливост. Стандартите обаче не съдържат насоки как показателите да бъдат достигнати.

Основен извод от първата част на изследването е, че физическите качества действително са единственият надежден индикатор за качествата на каучуковата смес, определен по международните стандарти.

В допълнение, бялата книга отправя препоръки за оптималното съдържание на пълнители и усилващи агенти, които трябва да се определят от специалисти със задълбочени познания за материалите, тъй като количеството и размерът на частиците значително влияе върху сместа, а също така и върху качествата й. Целта на документа е да детайлизира критериите за избор на добри фендери.

Бялата книга за препоръчителните каучукови смеси за производство на фендери може да бъде изтеглена безплатно с онлайн заявка тук.

Още по темата тук:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент