Мъж загина на Пристанище Варна – Запад

Млад мъж на 34 г. е загинал при трудов инцидент днес около 15,28 часа, съобщи Petel.bg.

Наемникът си вършел задълженията, но е паднал от борда на кораба, на който работел. Човекът се приземил в халето и починал на място.

Мъжът е служител на пристанището. По времето на инцидента работел по разтоварването на кораб, натоварен с контейнери. Те са били подредени поне на 2-3 нива на борда на плавателния съд. Макар и млад, на мъжа не му е липсвал опит в работата. Трудовият му стаж на пристанището е 10-годишен. Той е работил като крановик, информира още Petel.bg.

При инцидента е подавал сигнал на краниста. При обслужване на най-горния ред с контейнери необяснимо за всички е как младият мъж се е подхлъзнал и паднал в празния хамбар.

Шефът на инспекцията по труда Иван Иванов не беше запознат с подробности по инцидента. В късния следобед, потърсен за коментар и повече подробности, той пътуваше към пристанището и заяви, че с повече информация ще разполага едва утре.
maritime.port.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент