744 кораба са нарязани през миналата година, 34 души загинаха на корабни режища

Снимката е илюстративна.

744 са нарязаните през миналата година кораби. Това сочи проучване на неправителствената организация „Shipbreaking Platform“, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата й.

518 кораба от общия брой изведени от експлоатация за минала година са нарязани на плажове в Бангладеш, Индия и Пакистан.

Организацията съобщава, че това е рекорд, а общо над 90% от всички съдове са нарязани практически на подстандартни корабни режища.

„Данните за 2018 г. са шокиращи. Нито един корабособственик не може да твърди, че не са му известни условията на тези корабни режища, но продължават да продават корабите си там, за да получат повече пари за тях“, коментира Ингвилд Йенсен, директор на неправителствената организацията.

34 души загинаха през миналата година на подобни режища, подчертават още от организацията. От тях 14 са загиналите в Аланг, Индия, а останалите 20 са станали жертва на ужасяващите работни условия на режищата в Бангладеш.

Четете още тук

Инфо-графики:

Вижте в пълен размер
Вижте в пълен размер

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент