Двете най-големи корабостроителници вероятно ще се слеят

Корейската банка за развитие (KDB) е постигнала споразумение за продажбата на Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) на конкурентната Hyundai Heavy Industries (HHI), съобщават местни медии.

Възможното сливане на двете най-големи корабостроителници в света ще роди нов мастодонт на пазара, само две години след като KDB придоби DSME, която изпадна във финансов колапс.

Оценките на корейската банка сочат, че очакваното сливане ще окаже положително влияние над бизнеса на двете гигантски корабостроителници, които все по-често биват пресирани от конкурентните заводи в Китай и Сингапур.

Банката съобщава, че ако сделката с HHI пропадне, ще се търси сливане с друг голям играч – Samsung Heavy Industries (SHI).

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент