Пирати освободиха отвлечени моряци

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Пирати освободиха шестима моряци, които взеха в плен по-рано през месеца от екипажа на контейнеровоза MSC MANDY край бреговете на Бенин.

Maritime.bg припомня, че въоръжените нападатели атакуваха плаващият под флага на Панама контейнеровоз, когато корабът се намираше на около 55 nm южно от Бенин. Шестима моряци – граждани на Руската федерация, бяха похитени от 24-членния екипаж на контейнеровоза.

Информацията за освобождаване на моряците е потвърдена от руското посолство в Нигерия, съобщи агенция ТАСС. Моряците са в добро здраве, уточниха от руската дипломатическа мисия.

През миналата година във водите около Бенин са отвлечени 78 моряци са откуп, съобщи неотдавна Международното морско бюро, определящо района като най-опасен в световен мащаб.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за