Очакват ръст на офшорния добив на нефт и газ

Глобалното дълбоководно производство на петрол се очаква да скочи със 700 хил. барела на ден през тази година спрямо 2018 г., като може да достигне 10,3 млн. барела дневно, благодарение на новите полета, които се разработват в Бразилия и Мексиканския залив, съобщава Oilprice, предаде Investor.bg

Очаква се към Бразилия и САЩ да се присъединят още Ангола, Норвегия и Нигерия като едни от най-големите производители на петрол чрез дълбочинни морски сондажи.

Относно американската част на Мексиканския залив консултантската компания Wood Mackenzie очаква „историческа година“ като Appomattox и Shell отбелязаха първи добив от юрския резерв в тази зона.

Сондажът в залива ще бъде отбележи своето първо увеличение от четири години насам.

Операторите са редуцирали своите разходи за разработване на дълбочинни сондажи с повече от 50% от 2013 г. насам.

Според анализа на компанията най-конкурентният регион за дълбочинни сондажи е този около Северна и Южна Америка и по-специално морската акваторията на Бразилия, Гвиана и Мексиканския залив.

Индустрията е започнала да увеличва инвестициите в този тип дейност след спада в цените на петрола от края на миналата година, осъзнавайки, че именно офшорните ресурси ще изиграят важна роля при предвиждания ръст в търсенето.


Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент