Очакват ръст на офшорния добив на нефт и газ

Глобалното дълбоководно производство на петрол се очаква да скочи със 700 хил. барела на ден през тази година спрямо 2018 г., като може да достигне 10,3 млн. барела дневно, благодарение на новите полета, които се разработват в Бразилия и Мексиканския залив, съобщава Oilprice, предаде Investor.bg

Очаква се към Бразилия и САЩ да се присъединят още Ангола, Норвегия и Нигерия като едни от най-големите производители на петрол чрез дълбочинни морски сондажи.

Относно американската част на Мексиканския залив консултантската компания Wood Mackenzie очаква „историческа година“ като Appomattox и Shell отбелязаха първи добив от юрския резерв в тази зона.

Сондажът в залива ще бъде отбележи своето първо увеличение от четири години насам.

Операторите са редуцирали своите разходи за разработване на дълбочинни сондажи с повече от 50% от 2013 г. насам.

Според анализа на компанията най-конкурентният регион за дълбочинни сондажи е този около Северна и Южна Америка и по-специално морската акваторията на Бразилия, Гвиана и Мексиканския залив.

Индустрията е започнала да увеличва инвестициите в този тип дейност след спада в цените на петрола от края на миналата година, осъзнавайки, че именно офшорните ресурси ще изиграят важна роля при предвиждания ръст в търсенето.


Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.