К.д.п. Сергей Църнаклийски е кандидат за съветник в Дунавската комисия

К.д.п. Сергей Църнаклийски, снимка: Maritime.bg

Кабинетът одобри кандидатурата на Сергей Църнаклийски да бъде предложена за поста съветник в Секретариата на Дунавската комисия. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на Министерски съвет.

К.д.п. Сергей Църнаклийски притежава значителен опит по проблемите на дунавското корабоплаване и в областта на международните отношения.

От юли 2013 г. той заема длъжността съветник по техническите въпроси в Секретариата на Дунавската комисия.

Предвижда се издигането на българската кандидатура да се направи в рамките на предстоящото през март 2019 г. извънредно заседание на Дунавската комисия и да бъде одобрена по време на редовната 92-ра сесия през юни.

К.д.п. Сергей Църнаклийски е роден на 29 април 1961 г. в Благоевград. През 1979г. завършва Математическа гимназия – Благоевград, а през 1984г. Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. От 1984г. до 1998г. плава като помощник капитан на кораби от състава на ПБМФ и към други компании. От 1998г. работи в ИА “Морска администрация”, а от 2009г. е назначен за нейн изпълнителен директор. Две години по-късно става зам.-представител на Република България в Дунавската комисия.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.