Световен морски ден 2019: Повече жени в морската индустрия

Под инициативата за равенство между половете в морската индустрия ще премине тазгодишният Световен морски ден. Това обявиха пред Maritime.bg от пресслужбата на Международната морска организация (IMO).

IMO подчертава, че към момента приносът на нежния пол в морската индустрия е недостатъчен.

Организацията цели да повиши осведомеността относно значението на равенството на половете в сектора, което е в съответствие с целите на ООН.

Международната морска организация признава, че морската индустрия е доминирана от мъжете, а тази “традиция” има своите дълбоки корени. От IMO заявяват, че половото равенство в сектора ще доведе до увеличаване на продуктивността му.

Организацията приканва всички страни да положат усилия за активното включване на повече жени в сектора.

От IMO изтъкват, че през годината са планирани 10 инициативи по програмата за включване на жени в индустрията, създадена преди 31 години. Със серия от конференции, курсове и семинари организацията ще опита да популяризира морската професия сред повече дами, отбелязаха още от пресслужбата на организацията пред Maritime.bg.

Вижте още:

Вижте още

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент