Daewoo и Hyundai обединяват корабостроителниците си

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) и конкурентната Hyundai Heavy Industries (HHI) ще се слеят, след оттегляне на Samsung Heavy Industries от евентуалната сделка за придобиване на първия завод, който изпадна в тежко финансово състояние.

Корейската банка за развитие, която контролира DSME съобщи, че се очаква сключване на формална сделка в началото на следващия месец.

Maritime.bg припомня, че за възможното сливане на двете най-големи корабостроителници в света, което ще роди нов мастодонт на пазара, бе съобщено през миналия месец, само две години след като KDB придоби DSME.

Междувременно информационна агенция „Йонхап“ съобщи, че KDB ще продължи да контролира част от акциите на бъдещия гигант. Към момента банката притежава 55,7%. Източници на агенцията твърдят, че KBD ще прехвърли дяловете си на Hyundai Heavy Industries, след което ще получи 18% от акциите в новото дружество, което ще управлява мега корабостроителницата.Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по