Ердоган се похвали с “всевиждащо око в морето”

Снимка: Агенция “Каптан”

В Турция бе спуснат на вода първият за страната разузнавателен кораб “УФУК” (TCG Ufuk – A-591). На церемонията в корабостроителницата в Тузла присъства президентът Реджеп Ердоган, предадоха местни медии.

Ердоган заявява, цитиран от агенция “Каптан”, че Турция вече има “всевиждащо око в морето”, с което да защитава националните интереси на страната, включително свързаните с добива на нефт и газ.

Плавателният съд има дължина 99,5 m, широчина 14,4 m и водоизместване 2,400 t, достига скорост над 18 kn

Президентът заяви още, че корабът ще бъде използван и за обучение на бъдещите военни моряци, както и за различни изпитания на новите турски системи в сферата на отбраната на море.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент