Отложиха за пореден път изтеглянето на потъналата норвежка фрегата

Снимка: BA.no

За пореден път е отменена операцията по изтегляне на потъналата норвежка фрегата KNM HELGE INGSTAD, съобщиха местни медии. Maritime.bg припомня, че съдът бе изведен на плитчина, а по-късно потъна, след като се сблъска с танкер SOLA TS на 8 ноември миналата година.

Първият планиран опит за изтегляне на бойния кораб бе за края на декември м.г., но хидрометеорологичната обстановка не позволи провеждането на операцията.

Представители на флота са съобщили, че сложната операция сега е планирана за края на месец април. Говорител на флота заявява днес, че за успешното изтегляне и изваждане на злощастния боен кораб, струващ милиони евро, ще са необходими поне 6-7 последователни дни с „приемливи метеорологични условия“.

Според норвежки метеоролог, осъществил анализ на статистически данни за метеообстановката в района на Хелтефьорден, където лежи корабът, операция може да бъде осъществена след Великден.

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас