Отложиха за пореден път изтеглянето на потъналата норвежка фрегата

Снимка: BA.no

За пореден път е отменена операцията по изтегляне на потъналата норвежка фрегата KNM HELGE INGSTAD, съобщиха местни медии. Maritime.bg припомня, че съдът бе изведен на плитчина, а по-късно потъна, след като се сблъска с танкер SOLA TS на 8 ноември миналата година.

Първият планиран опит за изтегляне на бойния кораб бе за края на декември м.г., но хидрометеорологичната обстановка не позволи провеждането на операцията.

Представители на флота са съобщили, че сложната операция сега е планирана за края на месец април. Говорител на флота заявява днес, че за успешното изтегляне и изваждане на злощастния боен кораб, струващ милиони евро, ще са необходими поне 6-7 последователни дни с „приемливи метеорологични условия“.

Според норвежки метеоролог, осъществил анализ на статистически данни за метеообстановката в района на Хелтефьорден, където лежи корабът, операция може да бъде осъществена след Великден.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.