Грузия иска още кораби на НАТО в Черно море

Поглед от USS Peleliu
Поглед от USS Peleliu

Външният министър на Грузия Давид Залкалиани обяви, че страната му подкрепя засилване на присъствието на НАТО в Черно море, съобщи РИА Новости, цитирана от Факти.

Залкалиани говори по време на Мюнхенската конференция за сигурността. Той заяви, че Грузия ентусиазирано подкрепа засилване на присъствието на НАТО в Черно море, тъй като това ще помогне за регионални мир и стабилност.

„Черно море трябва да се превърне в региона на мирно и устойчиво развитие. В него държавите трябва да насочат усилията си към укрепване на стабилността и благополучието. Съществуването на силни и надеждни партньори в региона също е важно за НАТО. С подкрепата на партньорите от Черно море, НАТО ще може да се справи със заплахите в района“, заяви Залкалиани.

Според него е необходимо разработването на дългосрочна стратегия на НАТО. Той смята, че Европа не може да гарантира сигурността си, без да помисли за безопасността на Черно море.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент