Откриха останките на потъналия бълкер Stellar Daisy, на който загинаха 22-ма моряци

Останките на потъналия на 31 март 2017 година бълкер STELLAR DAISY са локализирани. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на изследователската компания „Ocean Infinity“, ангажирана с операцията.

Maritime.bg припомня, че същата компания бе наета за издирването на потъналата подводница на Аржентина – ARA SAN JUAN. Година след изчезването на подводната лодка, „Ocean Infinity“ локализира останките й на дълбочина от 800 метра във водите на Атлантическия океан.

Злощастният бълкер STELLAR DAISY лежи на дълбочина 3 461 m. Останките му се намират на около 1 800 nm западно от Кейп Таун, гласи съобщението на „Ocean Infinity“.

Корабът потъна на 31 март 2017 г. по време на преход от Бразилия с направление Китай, превозвайки товар желязна руда. 22-ма моряци от 24-членния екипаж загинаха. За откриване останките на кораба са използвани 4 автономни подводни апарата, претърсили район от дъното с площ 1 300 кв. км.

Maritime.bg припомня, че правителството на Южна Корея възложи на компанията откриването на кораба.

Всичко по темата:

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със