Най-големият частен жилищен кораб на планетата THE WORLD пристига в Пристанище Бургас

Най-големият частен жилищен кораб на планетата THE WORLD ще посети Пристанище Бургас през 2021 г. Плавателният съд е жилищна общност и е собственост на жителите му, които имат общо 165 апартамента на борда му.По предварителни планове на собствениците, корабът ще пристигне в Бургас на 16 май и ще остане 3 дни в бургаското пристанище.

Жителите на кораба са от над 40 страни. Някои от собствениците предпочитат да живеят на борда постоянно, други го посещават периодично през годината или пък отдават под наем апартаментите и студиата.

Средно между 150-200 пасажери и техните гости обитават кораба, а за тях се грижи персонал от 280 души. Най-големият луксозен жилищен кораб в света е собственост на 142 различни семейства от 19 страни от Северна Америка, Европа, Азия, Австралия, Южна Америка, Южна Африка. Жителите на кораба планират маршрутите на круизите съвместно с капитана и решават кои дестинации да посетят.

„The World” плава под знамето на Бахамските острови и има брутен тонаж 43,188 тона. Той е дълъг 196,35 метра, широк 29,8 метра и развива максимална скорост от 18,5 възела.

На борда има голямо лоби, четири ресторанта, три бара, цигарен салон, бутик и шоурум, магазини за хранителни стоки и деликатеси, фитнес център, билярдна зала, голф симулатор, тенис корт в пълен размер, писта за джогинг, спа център, плувен басейн, кино, театър и библиотека.

Годишно корабът посещава около 100 пристанища по 2-3 дни престой в 30 страни на шест континента с експедиции до някои от най-екзотичните кътчета на света, включително Антарктида и Гренландия.

За пасажерите се организират непрекъснато екскурзии, забавления, беседи – запознаване с история, културни традиции на държавите, които посещават. На борда се канят известни местни музиканти, които представят, както съвременна, така и традиционна музика.

Във всяко пристанище, експерти от различни сфери се качват на борда, за да разказват на жителите и гостите на кораба за всичко – от местната религия, политика, икономика до обичаите на местните народи, дивата флора и фауна, интересни места и обекти, които да се посетят.  

Оператор на частния луксозен круизен кораб е „ResidenSea”. Компанията има политиката да не разкрива кои са купувачите на жилищата, а всички корабни студиа и апартаменти с 3 спални са продадени. Но винаги има шанс някой собственик да реши да продаде, и ако си мечтаете да станете собственик на жилище в „The World, трябва да знаете, че таксите за корабоплаване (в зависимост от имота) започват от 60 000 до 300 000 щатски долара годишно. Те обхващат екипаж, гориво, поддръжка, пристанищни такси, храна.

8 милиона щатски долара е входната такса. Тази сума ви купува лизинг, който изтича в далечната 2052 година.

За август 2021 г. в Бургас е заявено посещение и на луксозния лайнер „Symphony” на компанията „Cristall Cruises”. 

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота