Над 4 000 корабостроители излизат на протест

На протест излизат работещите в корабостроителница „Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering“ (DSME). Причина за мярката е очакваното вливане в конкурентната южнокорейска корабостроителница „Hyundai Heavy Industries“ (HHI) съобщиха синдикални лидери, цитирани от агенция Йонхап.

Над 90% от работещите 5 600 души в DSME са гласували в подкрепа на стачните действия, според синдикатите. Към момента те не съобщават кога ще стане реален протестът им и колко време ще продължи.

Maritime.bg припомня, че по-рано през месеца най-натоварената корабостроителница в света – HHI, съобщи че е достигнато споразумение с Корейската банка за развитие (KDB) за сливане с DSME. Банката притежава 55,7% от акциите на изпадналата във финансови затруднения корабостроителница.

Освен противопоставяне на планираното обединение от страна на работещите в DSME, подобно е и мнението на корабостроителите в HHI. Синдикалните организации твърдят, че създаването на нова мега-корабостроителница ще доведе до масови съкращения.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за