Дубайската DP World придоби P&O Ferries

Базираната в Дубай DP World придоби европейския фериботен оператор P&O Ferries. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресофиса на DP World. Сделката възлиза на 421 млн. щ. долара. DP World придобива 21 кораба, както и съпътстващ бизнес на P&O Ferries в 19 европейски локации.

В съобщението си от DP World твърдят, че очакват възвръщане на инвестицията си още през първата пълна година на консолидация.

Очакванията са сделката да бъде официално приключена до средата на годината, включително след проверка на пазарните регулатори.

„P&O Ferries е силна, разпознаваема марка и добавя в нашето глобално портфолио най-добрият интегриран логистичен доставчик. Важно е да се отбележи, че P&O Ferries осигурява ефективна европейска свързаност на товарните превози. Тази сделка е в съответствие с нашата стратегия за развитие в допълващи се сектори, както и засилване ролята ни в глобалната верига за доставки“, заяви Султан Ахмед Бин Салим, председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на групата DP World.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент