Кървава драма на кораб, един убит, издирват скочили зад борда

Брутална кървава драма се е разиграла на борда на кораб във водите на Индийския океан рано тази сутрин. При инцидента, станал на борда на риболовния кораб WEN PENG, е загинал един риболовец, а друг е с опасност за живота, след като техен колега ги напада с нож. Риболовният кораб плава под флага на Пингтунг, Тайван.

Загиналият е гражданин на Филипините.

Капитанът на плавателния съд подава сигнал в 0300 ч. за свадата на борда, когато корабът се намира на 1 540 nm от Порт Луи, Мавриций. Той докладва, че на борда е станало сбиване, загинал е един риболовец, а други от 24-членния екипаж са скочили зад борда на плавателния съд.

Според сайта „Тайван Нюз“, убиецът дори изхвърлил зад борда бездиханното тяло на своя колега, когото убива хладнокръвно.

10 от риболовците са от Филипините, 11 от Индонезия и трима от Тайван.

Към позицията на кораб WEN PENG се насочват други тайвански риболовни съдове, които успяват да изтеглят четирима от скочилите зад борда риболовци.

Според данни на медии в Тайван, продължава издирването на останалите мъже.

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме