Красимир Живков ще представлява България в комисиите за опазване на Черно море и на река Дунав

Черно море, снимка: .net

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще е новият представител на България в Комисията за опазване на Черно море от замърсяване и в Международната комисия за опазване на река Дунав.

Комисията за опазване на Черно море от замърсяване е създадена с Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване, по която страни са шестте държави от Черноморския регион – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна.

Работата на Комисията и консултативните групи се състои от годишни срещи на комисията и работни срещи на консултативните групи. Обсъждат се координирани действия по опазване на морската среда и живите ресурси, отчитайки икономическите, социалните и здравните аспекти на проблема.

Международната комисия за опазване на река Дунав е органът, който координира изготвянето и прилагането на Плана за управление на международния район за басейново управление на реката, съгласно изискванията на Рамковата директива за водите.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и