Мащабни атентати планирал офицер от Бреговата охрана на САЩ, арестуваха го

Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, който служи в щаба във Вашингтон, е арестуван по подозрение в подготовка на терористична атака, жертвите на която могат да бъдат политици и журналисти. Това съобщи Си Ен Ен, предаде News.bg.

Според телевизията в къщата на 49-годишния Кристофър Пол Хесън полицията е намерила 15 огнестрелни оръжия и няколко хиляди патрона. Той е планирал атаки срещу политици, журналисти и цивилни, отбелязва издателят, цитирайки документи, изпратени до федерален съд в Мериленд.

„Заподозреният е планирал да убива цивилни в мащаб, рядко срещан в историята на САЩ,“ цитира телевизионната компания извадка от документите, подадени в съда. Според телевизионната компания лейтенант Хесън, за да се подготви за престъплението е имал примера на норвежкия десен екстремист Андерс Брейвик, който извърши терористичната атака в Норвегия през юли 2011 г., в която загинаха 77 души.

Според списание „Нюзуик“ прокуратурата на Мериленд е обвинявала Хесън в притежание на наркотици и оръжие. По-специално, списанието се позовава на факта, че още през юни 2017 г. Хесън е изготвил документ, в който твърди, че е изразил намерение да „извърши атаки с биологични оръжия“, както и списък на членове на Демократическата партия на САЩ, обществени фигури и журналисти.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за