Отмениха регата „Тол шипс“ в Черно море?

Планираната за септември поредна Черноморска регата „Тол Шипс“ (SCF Black sea Tall Ships Regatta 2019) изчезна мистериозно от календара на организиращата я „Sail Training International“, установи Maritime.bg.

При опит за достъпване на досегашния уеб адрес на проявата се появява грешка „404 Not found“. В сайта на STI обаче към момента няма данни за причините за евентуалната й отмяна.

Maritime.bg може да потвърди, че обявата за регатата е била в страницата на организацията поне до 11 февруари.

Геополитическите страсти събориха „Тол шипс“ в Черно море?

Руската корпорация „Совкомфлот“ се е оттеглила от тазгодишното издание на регатата, заради „геополитическите страсти“ в Черно море, заяви източник на Maritime.bg от Новоросийск, пожелал да не бъде назоваван. Гигантът трябваше да финансира провеждането на регатата, а именно Новоросийск се планираше да бъде трето пристанище-домакин от 6 до 9 октомври. Източникът на Maritime.bg твърди, че сред причините за оттеглянето на „Совкомфлот“ изиграва голяма роля и нежеланието на Румъния да се включи, поради „геополитически съображения“.

Все още няма отговори на изпратените до STI и „Совкомфлот“ въпроси.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за