Официално: Няма да има регата „Тол шипс“ в Черно море

Отменено е тазгодишното издание на регата „Тол шипс“ в Черно море (SCF Black sea Tall Ships Regatta 2019).

Това потвърдиха официално пред Maritime.bg от организиращата ветроходната проява организация „Sail Training International“.

От базираната във Великобритания STI обаче отказаха да назоват причините, довели до отмяна на четвъртото поредно издание на регатата във водите на Черно море, заявявайки че предстои пресофисът й да разпространи допълнителни данни.

Представител на STI обаче отхвърли неофициално информацията, че причина за отпадане на проявата е геополитическата обстановка в Черно море, както твърди източник на Maritime.bg от ръководството на пристанището в Новоросийск.

Maritime.bg припомня, че бе планирано Варна да стане първо пристанище-домакин на международната регата „Тол шипс“ в края на септември т.г. Най-престижното ветроходно състезание в света трябваше да стартира от българската морска столица, след което ветроходите да се състезават до Сочи (1 – 4 октомври) и Новоросийск (6 – 9 октомври).

Събитието трябваше да бъде спонсорирано за пореден път от руската корпорация „Совкомфлот“, дългогодишен поддръжник на международното младежко ветроходство.

Според източник на Maritime.bg, „Совкомфлот“ се оттегля от спонсорството, заради „геополитически страсти“ в Черно море. Отговори на въпросите, изпратени до руския гигант, не бяха получени.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за