Кораб заседна край Дания, руският му капитан – пиян

Кадър: TV2

Кораб за генерални товари заседна в района на Сподсберг, Лангеланд, Дания. Инцидентът е станал с плаващия под флага на Нидерландия кораб EEMS CARRIER (IMO: 9148142). Вчера съдът с дедуейт 2200 t засяда по време на преход от Дания с направление към Латвия.

Бързо след засядането 49-годишният руски капитан на EEMS CARRIER успява да го снеме от плитчината, без съдействие на влекачи, предаде местната телевизия TV2. Датските служби му разпореждат да застане на котва в района за инспекция.

На борда на кораба се качва и представител на местното полицейско управление, който установява с дрегер, че руснакът е употребил алкохол. Срещу него са повдигнати обвинения, но службите не съобщиха какво е процентното съдържание на алкохола в кръвта му.

Властите в Дания съобщават, цитирани от местния сайт DR, че 49-годишният руснак е арестуван, а на кораба е разпоредено да се застане в терминал на пристанище Наксков до пристигане на новоназначен капитан.

Не е допуснато замърсяване.

Кораб EEMS CARRIER (IMO: 9148142) е построен през 1996 г. Съдът плава под флага на Нидерландия, има дължина 84 m, широчина 10 m и дедуейт 2200 t. Плавателният съд е собственост на базираната в Нидерландия – „Carrier BV“, менажира се от „Amasus Support BV“, според справка в система Equasis.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота