Кораб заседна край Дания, руският му капитан – пиян

Кадър: TV2

Кораб за генерални товари заседна в района на Сподсберг, Лангеланд, Дания. Инцидентът е станал с плаващия под флага на Нидерландия кораб EEMS CARRIER (IMO: 9148142). Вчера съдът с дедуейт 2200 t засяда по време на преход от Дания с направление към Латвия.

Бързо след засядането 49-годишният руски капитан на EEMS CARRIER успява да го снеме от плитчината, без съдействие на влекачи, предаде местната телевизия TV2. Датските служби му разпореждат да застане на котва в района за инспекция.

На борда на кораба се качва и представител на местното полицейско управление, който установява с дрегер, че руснакът е употребил алкохол. Срещу него са повдигнати обвинения, но службите не съобщиха какво е процентното съдържание на алкохола в кръвта му.

Властите в Дания съобщават, цитирани от местния сайт DR, че 49-годишният руснак е арестуван, а на кораба е разпоредено да се застане в терминал на пристанище Наксков до пристигане на новоназначен капитан.

Не е допуснато замърсяване.

Кораб EEMS CARRIER (IMO: 9148142) е построен през 1996 г. Съдът плава под флага на Нидерландия, има дължина 84 m, широчина 10 m и дедуейт 2200 t. Плавателният съд е собственост на базираната в Нидерландия – „Carrier BV“, менажира се от „Amasus Support BV“, според справка в система Equasis.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент