Представят магията на ветроходството на форум във Варна и София

Ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море и България. Това е основната тема на първото издание на Национален форум „Ветроходство в Черно море“, организиран от Ветроходна академия „Кор Кароли“.

Събитието ще се проведе във Варна на 24 март, а седмица по-късно и в София. Домакин на проявата във Варна е Икономическият университет, а в София – Националната спортна академия „Васил Левски“. И двата университета предоставят най-големите си и модерни аули за форума.

Лектори на форума ще бъдат изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България, младежи, обучени на ветроходство по младежки програми, а специални гост-лектори са проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски”, професор по ветроходство и проф. Камен Фильов – член и международен съдия в Световната федерация по ветроходство (World Sailing), вицепрезидент на Европейската федерация по ветроходство (EUROSAF) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

Входът за първото издание на националния ветроходен форум е свободен. Събитието се организира с подкрепата на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Поддържане чистотата на морските води“ АД.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.