Представят магията на ветроходството на форум във Варна и София

Ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море и България. Това е основната тема на първото издание на Национален форум „Ветроходство в Черно море“, организиран от Ветроходна академия „Кор Кароли“.

Събитието ще се проведе във Варна на 24 март, а седмица по-късно и в София. Домакин на проявата във Варна е Икономическият университет, а в София – Националната спортна академия „Васил Левски“. И двата университета предоставят най-големите си и модерни аули за форума.

Лектори на форума ще бъдат изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България, младежи, обучени на ветроходство по младежки програми, а специални гост-лектори са проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски”, професор по ветроходство и проф. Камен Фильов – член и международен съдия в Световната федерация по ветроходство (World Sailing), вицепрезидент на Европейската федерация по ветроходство (EUROSAF) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

Входът за първото издание на националния ветроходен форум е свободен. Събитието се организира с подкрепата на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Поддържане чистотата на морските води“ АД.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg