Буря унищожи руски зенитен комплекс „С-400“ при превоз на море

Иск за над 165 млн. щ. долара заведе руската държавна корпорация „Рособоронекспорт“ срещу базираната в Санкт Петербург компания „Балтик транс-порт“, отговорна за превоза на компоненти за зенитно-ракетен комплекс „С-400“, включително ракети, от Русия до Китай на борда на кораб NIKIFOR BEGICHEV (IMO: 9014896).

Руската корпорация, отговорна за износа на оръжейна продукция от федерацията, твърди, че въпросният товар е пристигнал в Китай в състояние, което не позволява употребата му и е практически тотална щета.

Всички компоненти от превозвания комплекс са били унищожени на по-късен етап, твърдят в делото от руската държавна компания.

През януари м.г. NIKIFOR BEGICHEV попада в изключително тежка хидромеорологична обстановка при прехода си към Китай. Във водите на Ламанша корабът попада в буря, която нанася сериозни щети на товара на палубата.


Източник Използвани са данни на информационна агенция "ТАСС"

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за