Напредва градежа на лодкостоянка за 54 рибарски лодки в Крайморие

В значително напреднал етап е изграждането на новата лодкостоянка в бургаския квартал “Крайморие”. Съоръжението ще предлага 54 места за риболовни съдове, а техният брой може да бъде увеличен с монтирането на плаващ понтон.

Съоръжението се строи по искане на кварталното рибарско сдружение и е десетилетна мечта на неговите членове. Именно те посочиха като най-подходящо настоящото място на новата лодкостоянка още преди 4-5 години. Тогава стартираха и първите процедури по проекта, за чиято реализация Община Бургас осигури средства чрез Програмата за морско дело и рибарство на Европейския съюз.

В същото време сред жителите на квартала се появиха съмнения, че градежът ще окаже неблагоприятно въздействие на плажната ивица. На среща с граждани, представители на проектанта и общината обясниха, че съоръжението ще предизвика образуването на допълнителни пясъчни наноси.

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент