Пожар на кораб край Италия, спасиха 18 моряци

Пожар избухна на борда на бълкер в района на пристанище Киоджа, Италия, съобщиха местните медии. Инцидентът е станал с плаващия под флага на Белиз 115-метров бълкер HALA B, предаде “Il Gazzettino”, позовавайки се на информация от Бреговата охрана на Италия.

Корабът е превозвал дървен материал, според разпространените данни.

Към момента няма яснота за причините, довели до инцидента.

Властите в Италия съобщават, че целият 18-членен екипаж на кораба е успешно евакуиран и сред моряците няма пострадали.

Организирана е операция за овладяване на огъня, обгърнал надстройката, според разпространените снимки. В нея участват 10 пристанищни влекача.

Допълнение: 0930 ч. – Испанският сайт europapress твърди, че пожарът на борда на HALA B е бил в машинното отделение и бързо се разпространява в надстройката. Товарът – дървен материал, не е засегнат от пламъците. Огънят е овладян, но продължава обливане с вода.

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент