Продължава модернизацията на рибарското пристанище в Поморие

Поморие получи финансиране за реализирането на втория етап от модернизацията на рибарското пристанище, обяви пред „Дарик“ кметът на общината Иван Алексиев. „Получихме положителната оценка от управляващия орган преди седмица. Веднага пуснахме и първите обществени поръчки за надзор и допълнителна експертиза“, допълни Алексиев.

По думите му, реалните дейности могат да започнат веднага след приключването на летния сезон през тази година.

„Плановете за надграждане на пристанището остават. Най-важното е, че ще изградим бензиностанция за рибарските кораби. Предвижда се обособяването на нови корабни места, ново хале за ремонт. Надграждане ще има и на рибната боса със закупуването на нови хладилни инсталации“, каза още кметът на Поморие.

С пари от европейската програма за морско дело и рибарство, рибарското пристанище ще се сдобие и с компостираща инсталация за водорасли, които да се използват като тор. За пълната функционалност на порта ще допринесе и нов мобилен кран, който да извежда лодките до ремонтното хале при необходимост.

Поморие внесе проектното си предложение през септември, миналата година. Новото пристанище беше завършено в първия си етап в края на май 2016 година.

За изграждането му морската общината успя да спечели над 12 млн. лева.

Източник Дарик

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,