От днес започват прегледите на малки плавателни съдове

От днес в пристанищата, водните бази и яхт-клубовете започва тазгодишната кампания за прегледи и освидетелстване на малки плавателни съдове до 40 БРТ.

За Северното Черноморие прегледите се извършват от „Български корабен регистър“.

За преминаване на прегледите, плавателните съдове трябва да бъдат надписани по траен начин в носовата част с регистрационни номера с размери най-малко 200 х 80 х 30 мм, за кораби извършващи стопански риболов и дължина до 17м.: 250 x 100 x 40 мм, и с дължина над 17м.: 450 x 180 x 60 мм. Пристанището на регистрация да бъде написано в кърмовата част с букви с размери 150 х 70 х 20 мм.

Снабдяването и оборудването с индивидуални спасителни средства, противопожарно оборудване, средства за осушение, сигнални средства, навигационно, радиооборудване и др., трябва да бъде маркирано с траен надпис, идентифициращ принадлежността му към плавателния съд.

Вижте тук останалите изисквания за преминаване на прегледите

ГРАФИК
за провеждане на ежегодните прегледи и освидетелстване на малки плавателни съдове (до 40 БТ)

ШАБЛА

КАВАРНА

БАЛЧИК

ВАРНА

БЯЛА

Вижте още

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас