Защитен свидетел: Моряците правеха тайници за хашиша на кораб „Оушън лайън“

Хашишът за 73 млн. лв., който бе спипан при операция „Сахара“ през 2012 г., е докаран от Мароко до Бургас в тайници, изрязани в палети с гипсокартон, в хамбар на кораба „Оушън лайън“. Това потвърди защитен свидетел по делото, който се яви без да се крие в спецсъда, съобщи 24 часа.

„Изрязваха се тайници. Участваха почти всички с изключение на капитана, главния механик и още един-двама“, заяви Атанас Атанасов при очна ставка. Той е бил член на екипажа, а сега е главен свидетел на прокуратурата. Разпитван е няколко пъти.

Според обвинението близо 500 пакета са прехвърлени в открити води от дървен кораб на „Оушън лайън“.

Наркотиците били опаковани в чували в три цвята, някои имали форма на куфарчета.

Корабът пристига на бургаското пристанище на 20 юни 2012 г., после пратката е откарана с камиони в софийското с. Мировяне.

Наркотрафикът е разкрит, след като 132 от пакетите са спипани в камион на видинския ферибот на път за Белгия.

При очните ставки с Атанасов вчера имаше разминавания между неговите твърдения и думите на други свидетели. Един от тях чистосърдечно си призна, че не помни доста неща, заради преклонната си възраст.

Корабът „Оушън лайън“ вече е нарязан на скрап.

Делото ще продължи през април с допълнителни разпити на свидетели. Някои от тях са били шофьори на камионите, с които дрогата е превозена от бургаското пристанище до складовете в Мировяне.

Източник в-к 24 ЧАСА

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент