1500 български моряци работят на корабите на “Ray Shipping”

Над 1500 български офицери – капитани и механици, са част от екипажите на корабите на RAY SHIPPING, която оперира 60 автомобиловоза. Това стана ясно при посещението на Ейбрахам Унгар от компанията във ВВМУ, съобщават от учебното заведение. Той е “доктор хонорис кауза” на училището от 2013 година.

Унгар бе запознат със симулатора Königsberg, който е с уникален двигател с електронно управление на газоразпределението.

Беше му представен и Центърът за интегрирано обучение и мониторинг на бреговата зона, съобщиха от ВВМУ, допълвайки че 80% от българите на корабите на RAY SHIPPING са негови възпитаници.

Снимка: ВВМУ

Г-н Унгар има важна роля и заслуги за развитието на морското образование в Република България и в частност – за подпомагане на професионалната реализация на възпитаници на Военноморско училище. Повече от 25 години компанията му работи в тясно сътрудничество с Училището. С подкрепата на Ray Shipping в Училището е изградена учебна зала за изучаване на мореходността на кораба, носеща името на компанията, коментират още от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент