Еко-танкер за Rubis Eastern Caribbean достави МТГ-Делфин

Rubis Caribbean са готови да поръчат още плавателни съдове в корабостроителния завод.

В МТГ-Делфин се състоя церемонията по кръщаване и предаване на Rubis Carribean на новопостроен танкер за превоз на леки горива. Корабът носи името “Бахама Блу”, като се присъединява към флотилията на лидера в дистрибуцията на петролни продукти в Карибския басейн.

Това е втори подобен съд, който МТГ-Делфин завършва успешно само в рамките на три месеца, след като през ноември м.г. компанията предаде високоавтоматизиран бункеровчик на италианския му собственик.

Новият танкер, построен от МТГ-Делфин, отговаря на всички правила на класификационната организация РИНА и на Малта, под чийто флаг ще плава. “Бахама Блу” е с неограничен район на плаване и с най-висок клас на автоматизация.

Танкерът е с дизел електрическо задвижване, с два азимутни тръстера, въртящи се на 360 градуса и с подрулващо устройство, които гарантират изключителната му маневреност и способността му да застава и в най-ограничените пристанища на Карибите.

Корабът е снабден с катализаторна система за пречистване за изгорелите газове и филтри за твърди частици, които гарантират екологичността му. Допълнителната нотация Green+, която корабът притежава, свидетелства, че “Бахама Блу” покрива най-съвременните стандарти за защита на околната среда.

По време на церемонията представителите на Rubis Caribbean споделиха задоволството си от високото качество на кораба и сътрудничеството си с МТГ-Делфин, като разкриха, че са готови да поръчат още плавателни съдове в корабостроителния завод.

Вижте видео тук:

Източник Снимки: МТГ-ДЕЛФИН

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент