Собственикът на бълкер, предизвикал разлив: Моряците не са били пияни

Официално извинение на жителите на Соломоновите острови поднесе компанията-собственик на бълкер SOLOMON TRADER, който заседна и замърси района на защитен риф.

Maritime.bg припомня, че причина за инцидента става тежката хидрометеорологична обстановка в района, в която попада 224-метровият бълкер. Съдът с дедуейт 73 592 t превозвал боксит от близката мина „Бинтанг“.

В района на рифа са изтекли най-малко 80 t гориво, а в танковете на кораба остават още около 600 t.

Компанията-собственик „King Trader“ Ltd. съобщи в официална позиция, че отхвърля твърденията на Морската администрация на Соломоновите острови, че същата ще разгледа възможността причините за инцидента да са свързани с употреба на алкохол от страна на моряци от екипажа, предаде „Гардиън“.

„Не са верни твърденията, че членове от екипажа са били в нетрезво състояние при засядането“, подчертават от „King Trader“ Ltd.

Корабособственикът твърди още, че операцията по изтегляне на SOLOMON TRADER е забавена, заради влошената метеообстановка, както и във връзка с отдалечеността на района.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент