Собственикът на бълкер, предизвикал разлив: Моряците не са били пияни

Официално извинение на жителите на Соломоновите острови поднесе компанията-собственик на бълкер SOLOMON TRADER, който заседна и замърси района на защитен риф.

Maritime.bg припомня, че причина за инцидента става тежката хидрометеорологична обстановка в района, в която попада 224-метровият бълкер. Съдът с дедуейт 73 592 t превозвал боксит от близката мина „Бинтанг“.

В района на рифа са изтекли най-малко 80 t гориво, а в танковете на кораба остават още около 600 t.

Компанията-собственик “King Trader” Ltd. съобщи в официална позиция, че отхвърля твърденията на Морската администрация на Соломоновите острови, че същата ще разгледа възможността причините за инцидента да са свързани с употреба на алкохол от страна на моряци от екипажа, предаде “Гардиън”.

“Не са верни твърденията, че членове от екипажа са били в нетрезво състояние при засядането”, подчертават от “King Trader” Ltd.

Корабособственикът твърди още, че операцията по изтегляне на SOLOMON TRADER е забавена, заради влошената метеообстановка, както и във връзка с отдалечеността на района.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент