Видео от пожара на ферибот „Grande America“ в Бискайския залив

Осем часа екипажът на английската фрегата HMS ARGYLL бил в готовност да евакуира моряците от горящия RO-RO ферибот GRANDE AMERICA във водите на Бискайския залив. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Кралските военноморски сили на Великобритания.

Пожарът на борда на ферибота е избухнал в превозван на борда контейнер и бързо се е разпространил, обхващайки превозвани автомобили.

Според информацията на английския флот, спасителната лодка, в която се евакуират 27-те души от GRANDE AMERICA, е повредена при спускането й.

„Въпреки много тежките хидрометеорологични условия, екипажът на HMS ARGYLL успява да спусне своя лодка, с която военните моряци успяват да провлачат спасителната лодка с моряците на GRANDE AMERICA до борда на фрегата„, обявяват още от флота.

Моряците от HMS ARGYLL са от девет месеца на море и приключват задгранична мисия, коментираха от флота.

Спасените 26 моряци от GRANDE AMERICA и пасажерът, който е бил на борда на ферибота, са транспортирани до Брест, Франция.

Сред тях няма пострадали със животозастрашаващи наранявания, но някои ще останат за лечение в местни болници.

Когато HMS ARGYLL напуска района, GRANDE AMERICA продължавал да гори.

Видео:

Вижте още тук (английски език)

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас