K-Line поверява още три еко-кораба на български моряци

Още три от най-новите еко-автомобиловози на японската корпорация K-Line (Kawasaki Kisen Kaisha) ще бъдат поверени на български моряци, научи Maritime.bg. Информацията бе потвърдена от българската “Старгейт Маритайм”, която е част от групата на японския корабособственик.

Български офицери ще бъдат част от екипажите на автомобиловозите DRIVE GREEN HIGHWAY (IMO: 9728069, построен през 2016 г.), HAWAIIAN HIGHWAY (IMO: 9712632, построен през 2015 г.) и HAMBURG HIGHWAY (IMO: 9712644, построен през 2015 г.).

През миналата година японският гигант избра български моряци за корабите от най-новата си еко-серия, които са с капацитет за превоз на 7 500 автомобила и влакове „Шинкансен“.

Характерно за японските еко-автомобиловози е електронно-хидравличното управление на горивния процес, както и променливата геометрия на направляващите апарати за различните режими на турбините на главните двигатели.

Котлите на всеки от корабите работи на емулсия, което осигурява допълнително намаляване на емисиите.

Специални компютърни системи управляват горивните танкове и баластната система, а цялото осветление е LED. Електричеството, необходимо за захранването на осветлението, се осигурява от над 900 слънчеви панела CIS, а комбинирайки всички иновативни технологии съдовете от серията имат по-малък отпечатък над околната среда.

Всеки от корабите в серията генерира 25% по-малко въглероден диоксид (CO2), с 50% по-малко азотен оксид (NOx) и с 90% по-малко серен оксид (SOx).

Последни новини

Последни новини

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Предлагат включване на Големия бариерен риф в списъка на застрашеното световно наследство

Комисия, подкрепяна от ООН, предлага Големият бариерен риф да бъде добавен в списъка на застрашените обекти на световното наследство и предупреждава, че без "амбициозни, бързи и

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавяне на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент