“Газпром” е уведомил България, че спира транзита на газ през 2020 г.

България и получила официално писмо от “Газпром експорт”, в което се говори за плановете за спиране на транзита на природен газ по Трансбалканския коридор от януари 2020 г. Това обяви по бТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от “Блумбърг”.

Тя добави, че София си запазва правото да се обърне към арбитража, за да си потърси транзитните такси, които “Газпром” трябва по договор да плаща до 2030 г., независимо от това дали транзитира или не през страната ни “синьо гориво”.

Според Петкова подобен неблагоприятен и за двете страни сценарий може да се случи само, ако втората отсечка от “Турски поток” не премине през България. /РИА “Новости”

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент