Каракачанов доволен от ударната работа във „Флотски арсенал“

При пълно натоварване работи „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал – Варна“, а в това днес лично се е уверил вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, научи Maritime.bg.

Министърът е бил запознат с ремонтните дейности на всеки отделен кораб, съобщиха от „Флотски арсенал“.

Maritime.bg припомня, че в края на миналата година управлението на завода бе поето от Данаил Славов, а само за няколко месеца в държавния завод успешно са приключили ремонтите на 15 кораба, а очакванията са за пълен график за идните месеци.

Министър Каракачанов изрази задоволство от постигнатите отлични резултати в рамките на толкова кратки срокове, заявявайки подкрепата си за разширяване и подобряване на дейностите в „ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал – Варна“, коментират от завода.

От държавното дружество обясниха още, че са обсъдени и множество бъдещи проекти за развитие, както и бъдещи стратегически партньорства, но не пожелаха да разкрият повече информация за тях.

Maritime.bg припомня, че след рокадата на върха във „Флотски арсенал“, стана ясно, че новият мениджмънт трябва да се справя с финансова дупка от 3 млн. лева. За по-малко от полугодие финансовото състояние на корабостроителницата е подобрено, което е отчетено и от военния министър.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и членове от борда на „Терем-Холдинг“ са присъствали заедно с военния министър на инициираното от управителя на „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ Данаил Славов работно посещение.

Maritime.bg припомня, че неотдавна министър Каракачанов разпореди на новото ръководство на дружеството да осъществи цялостна промяна в стратегията за развитието му. „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ трябва да промени курса си от предприятие с предмет на дейност предимно специална продукция, към предприятие ориентирано към гражданския пазар.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg